Trussa , un nebulizator pentru intreaga mea familie

Astazi vreau sa va vorbesc despre mine si familia mea si despre cat de important este sa ai grija de aparatul respirator , mai ales in aceasta perioada a anului ,cand virozele respiratorii vin una dupa alta si cand copiii si adultii fac fata cu greu .

Exista cateva afectiuni care dau peste cap activitatea cailor respiratorii, inflamandu-le si blocand sau ingreunand respiratia .Cele acute precum bronsita , laringita , faringita sau alte diverse afectiuni usoare ale cailor superioare , pot fi tratate cu ajutorul aerosolilor fara sa fie nevoie si de antibiotice. Insa bolile pulmonare cronice, rinite alergice cronicizate si alte asemenea afectiuni ale aparatului respirator ,  au nevoie de aerosoli zilnic .

Astazi am ales sa va spun parerea mea despre  nebulizatorul cu compresor Trussa ,

un aparat de aerosoli bun , destinat tratamentului complet al  cailor respiratorii ale intregii familii .

Consider ca toamna si primavara sunt doua anotimpuri in care infectiile respiratorii nu ne dau pace sa ne bucuram pe deplin de frumusetea lor .

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FTrussacareforall%2Fvideos%2F1306936442762789%2F&show_text=1&width=560“>Ajuta-l pe cel mic sa respire usor si sa isi traiasca copilaria din plin. Nebulizatorul Trussa este un aparat cu aerosoli, conceput pentru momentele de acasa: https://trussa.ro/catalog/trussa-nebulizator-cu-compresor/

Trussa-care-for-all-prd-nebulizator-cu-compresor_C

Ce este un nebulizator  ?

Un nebulizator ( aparat cu aerosoli ) este de fapt un container de plastic care e umplut cu o solutie medicamentoasa. Aerul comprimat livrat de compresorul electric este fortat sa traverseze diuza la capatul careia este amestecat cu medicamentul care patrunde prin capul de vaporizare. Astfel medicamentul este transformat intr-o perdea fina de aerosoli care e directionata in sus catre sicana unde este spart in particule foarte fine de aerosoli, acestia sunt inspirati la final prin piesa de gura.

“Nebulizator” este termenul dat unitatii complete (containerul, compresor,furtun si piesa de gura).

Aparatul cu aerosoli este utilizat pentru administrarea medicamentelelor sub forma lichida persoanelor cu afectiuni ale cailor respiratorii.

Nebulizatorul cu compresor Trussa este un aparat foarte performant , deosebit de silentios si puternic , vaporizand mai rapid medicamentele cu reziduu minim fata de alte modele pe care le-am avut in trecut .

Noi am folosit tratamentul cu nebulizator Trussa deoarece am fost raciti , astfel am luat medicamente prescrise de medicul pediatru care s-a aratat incantat cand a aflat ca avem in casa nebulizator si nu fugim repede la farmacie dupa antibiotice.

De asemenea avantajul unui nebulizator bun , precum Trussa, este ca acesta ofera posibilitatea de a administra mai mult de un medicament in acelas tratament .

24135403_10156058763777755_187773433_n

Avantajele nebulizatorului Trussa : 

3

 

Mai jos aveti cateva informatii pe care le-am gasit utile in ceea ce priveste prepararea solutiei ,tratamentul si  curatarea unui nebulizator , care pe mine m-au ajutat foarte mult .

Prepararea solutiei pentru nebulizator

  • Prepararea solutiei pentru nebulizator se va face intr-un loc curat, fara praf, fum de tigara sau vapori de mancare, si obligatoriu dupa ce te-ai spalat pe maini;
  • Nu pregati niciodata solutia cu mult timp inainte, ci chiar atunci cand esti gata sa o folosesti;
  • Solutia din nebulizator va fi formata dintr-unul sau mai multe medicamente lichide adaugate in principiu in ser fiziologic pentru a creste volumul lichidului ce urmeaza sa fie transformat in micropicaturi. Utilizeaza intotdeauna ser fiziologic steril si evita apa distilata care iti poate irita mucoasa. In fucntie de afectiunea de care suferi, medicul te va sfatui cum este cel mai corect sa procedezi si care sunt concentratiile corecte pentru afectiunea ta;
  • Tine cont de faptul ca medicamentele nu sunt compatibile intre ele, de aceea trebuie sa respecti intotdeauna recomandarile medicului in ceea ce priveste amestecarea produselor.

Tratamentul prin nebulizator

  • Aparatul trebuie amplasat in pozitie orizontala;
  • Se introduce lichidul in cuva de nebulizare, dupa care se inchide nebulizatorul;
  • Adapteaza masca sau capatul bucal si fixeaza furtunul compresorului la nebulizator (pentru aparatul cu compresor);
  • Adopta o pozitie confortabila, pe un scaun sau fotoliu, nu in pozitie culcat;
  • Masca se pozitioneaza usor in fata nasului si a gurii, capatul bucal va fi introdus in gura, respectiv capatul nazal – in nari;
  • Porneste aparatul si mentine nebulizatorul in pozitie verticala;
  • Respira pe gura (sau pe nas daca ai capat nazal);
  • Dupa fiecare inspiratie, incearca sa iti tii respiratia timp de cinci secunde pentru a asigura o mai buna actiune a medicamentului;
  • Nu vorbi in timpul sedintei de nebulizare, daca este necesar opreste aparatul si reia tratamentul ulterior;
  • In momentul in care aparatul este aproape gol, va scoate sunete ciudate, care semnaleaza ca s-a terminat lichidul, zgomot similar cu cel al filtrului de cafea. In acest stadiu, mai lasa aparatul sa functioneze timp de 1 minut. Dupa acest timp sedinta este terminata;
  • Clateste gura cu apa fara sa inghiti si clateste-ti si portiunea de piele care a fost sub masca;
  • Daca in timpul nebulizarii, produsul te va face sa tusesti sau iti va provoca spasme ale bronhiilor care te impiedica sa respiri corect, opreste sedinta cu aerosoli si contacteaza medicul.

 

Curatarea nebulizatorului

Este important sa speli nebulizatorul dupa fiecare utilizare si sa-l cureti in fiecare zi. Altfel, microorganismele se pot dezvolta in nebulizator si pot provoca infectii. Mai mult, solutia din nebulizator se poate cristaliza si poate infunda canalele din sistemul de nebulizare.

Dupa fiecare utilizare:

  • Pune aparatul in functiune folosind doar apa curata pentru a elimina resturile de medicament;
  • Demonteaza nebulizatorul si spala-i elementele principale, la fel si masca si capatul bucal sau nazal cu apa umeda;
  • Usuca foarte bine nebulizatorul folosind hartie de menaj de unica folosinta, remonteaza-l si protejeaza-l de praf depozitandu-l intr-o cutie.

Inainte de fiecare utilizare:

  • Demonteaza nebulizatorul si curata-l cu apa calda la care poti adauga putin detergent de vase ;
  • Clateste-l foarte bine;
  • Usuca-l perfect folosind hartie de menaj.

O data pe saptamana dezinfecteaza-l

O data pe saptamana este indicat sa dezinfectezi nebulizatorul indiferent ca l-ai folosit sau nu, pentru a elimina particulele de praf si eventualele bacterii depuse. O curatare temeinica este esentiala deoarece plamanii sunt foarte expusi in urma acestui tratament si trebuie sa eviti orice risc.

Iata metodele prin care poti face acest lucru:

  • Pune-l in masina de spalat vase , la un program de 70°C;
  • Lasa-l timp de 5 minute intr-un vas cu apa clocotita, daca materialul din care este construit permite acest lucru;
  • Utilizeaza un sterilizator pentru biberoane, daca materialul nebulizatorului permite acestea procedura;
  • Introdu-l intr-o solutie dezinfectanta potrivita pentru acest tip de operatiune, dupa care clateste-l foarte bine.

Nebulizatorul Trussa poate fi achizitionat din Farmaciile Sensiblu si Farmacia Punkt !!